ima li kraja?

Mjesec dana straha: I dalje stižu dojave o bombama u sarajevskim školama

28.10.2024 u 12:33

Bionic
Reading

Redovita nastava u više srednjih škola na području Sarajeva u ponedjeljak je ponovo morala biti prekinuta nakon što su im stigle prijetnje postavljenim bombama, čime se potvrdilo da dosadašnja policijska istraga i brojna uhićenja malodobnika nisu riješila ovaj problem koji intenzivno traje već mjesec dana

"Policija pretražuje škole, a o svemu je informirano i tužiteljstvo", izjavila je glasnogovornica MUP-a Sarajevske županije Mersiha Novalić.

Ovo je već četvrti tjedan u kojemu školama u Sarajevu stižu prijetnje postavljenim bombama pa se po ustaljenim procedurama nastavni proces odmah mora prekinuti a na teren izlaze specijalizirani policijski timovi koji provode pretrage. Sve dosadašnje dojave pokazale su se lažnima, no nastavni je proces ugrožen, a većina škola u takvim situacijama pribjegava online modelu nastave kakav je prakticiran u pandemiji.

Bombaške prijetnje školama stižu uglavnom elektroničkom poštom s lažnih adresa ili drugih mrežnih platformi, a policijski istražitelji već tjednima tragaju za pošiljateljima kojima je teško ući u trag.

Do sada su ipak uspjeli identificirati i privesti 12 takvih osoba. Samo jedna među njima bila je punoljetna i imala je 18 godina dok su svi ostali malodobnici.