Napad u kafiću

Policija se oglasila o divljacima s Murtera: Dvojica 25-godišnjaka kazneno prijavljeni

30.07.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Vodička policija prijavila je dvojicu 25-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, od kojih je jedan u ponedjeljak u Murteru, pola sata iza ponoći, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u zrak

Vodička policija prijavila je dvojicu 25-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, od kojih je jedan u ponedjeljak u Murteru, pola sata iza ponoći, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u zrak.

Policijska uprava šibensko-kninska je izvijestila da je jedan od prijavljenih 25-godišnjaka na terasi kafića na murterskom Trgu Rudina, pošpricao nadražujućim sredstvom jednog od zaposlenika koji ga je zamolio da plati račun i napusti kafić.

Osumnjičeni 25-godišnjak je potom razbacivao stolice i stolove te bacao prazne boce po podu terase kafića, nakon čega je na kratko vrijeme napustio kafić. Potom se vratio na terasu kafića držeći pištolj u ruci, nakon čega je s drugim 25-godišnjakom izašao na ulicu i zatim repetirao pištolj te ispalio nekoliko hitaca u zrak.

Time je izazvao opasnost za život i tijelo oko stotinjak ljudi koji su se nalazili u samoj blizini mjesta događaja, ističe PU šibensko-kninska.

Obojica osumnjičenih napustili su mjesto događaja s automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao drugoosumnjičeni 25-godišnjak te su putem iz automobila odbacili vatreno oružje.

Brzom intervencijom policije osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje te je alkotestiranjem 25-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1,9 promila, dok je drugom 25-godišnjaku izmjerena koncentracija od 1,2 promila.

Uz to, policajci su pregledom terena na državnoj cesti D-121 pronašli i izuzeli odbačeno vatreno oružje, dok je daljnjim istraživanje, temeljem naloga Županijskog suda, izvršena je pretraga vozila prvoosumnjičenog, a kojom prilikom je pronađen sprej s nadražujućim tvarima i elektrošoker.

Obojica osumnjičenika su, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, s time da protiv prvoosumnjičenog slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.