DANAS - 18 SATI

Mogu li 'lokosi' prekinuti koprivničku kletvu?

23.11.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Prvi susret 17. kola MAXtv Prve lige igra se na Maksimiru gdje će Lokomotiva dočekati Slaven Belupo.

Mlada momčad Lokomotive nalazi se u vrlo dobroj seriji; od sredine rujna izgubili su samo jedan meč (od Intera, a i taj tijesno), a u prošlom kolu odnijeli su bod sa Poljuda. Lokosi su trenutno peti na tablici, no zaostaju samo dva boda za drugim Hajdukom i svakako su jedan od kandidata za mjesta koja naredne sezone vode u 'Europu'.

Momčad Lokomotive vrvi talentiranim igračima, a osim uvijek dobrog Kramarića, valja primijetiti i napredak vratara Dominika Picka koji se vratio u prvi sastav - s njim na vratima Lokosi su u zadnja tri susreta uzeli sedam bodova i to igrajući protiv vrlo jakih protivnika (Rijeka, Osijek, Hajduk).

Slaven i Lokomotiva su do sada igrali sedam puta, a momčad iz Koprivnice puno je bolje odigrala međusobne susrete: tri puta su dobili i četiri puta remizirali. U tri domaća susreta Lokomotiva je tri puta remizirala s Belupom, a sva tri spomenuta meča bila su vrlo tvrda i bez puno golova (dva puta 0-0, i jednom 1-1). Ovoga puta ova dva rivala mogla bi odigrati nešto drugačiji meč, prije svega zato što Lokosi igraju u vrlo dobroj formi, efikasni su i žele napokon pobijediti Koprivničane.

Slaven Belupo već neko vrijeme oscilira u formi, no i dalje se drže vrha tablice - trenutno su četvrti s bodom manje od Hajduka i bodom više od Lokomotive.

Mogu li Lokosi prekinuti 'koprivničku kletvu' i pobjedom preskočiti Belupo, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr