NOVI POČETAK KULTNE FRANŠIZE

Najavljen je novi 'Thief'

05.03.2013 u 22:59

Bionic
Reading

GameInformer najavio je novu Thief igru na kojoj, kao što se i nagađalo, radi Eidos Montreal, studio zaslužan za Deus Ex: Human Revolution

Thief franšiza mlađim generacijama možda je potpuno nepoznati pojam, a radi se o zaista legendarnoj franšizi koja je gotovo pa utemeljila neke segmente stealtha u gamingu. Prvi Thief pod imenom 'The Dark Project' na tržištu se pojavio davne 1998. godine a uslijedio je 2000. godine Thief II: The Metal Age te četiri godine kasnije Thief: Deadly Shadows.

 

Na prve dvije igre radio je Looking Glass Studios, na trećemu Ion Storm a na četvrtoj igri u franšizi radi – Eidos Montreal, ekipa koja je prošle godine na tržište izbacila fenomenalni Deus Ex: Human Revolution.

 

Da stvar bude interesantnija, nova Thief igra neće biti 'Thief 4' već samo – Thief. Naime, Thief će biti reboot serijala, a o trendu 'ributova' pisao je Damir Rukavina u ovotjednoj temi tjedna.

 

Igra će se na tržištu pojaviti sljedeće godine i to na PC-u, PS4 i sljedećoj Xbox konzoli. Čast predstavljanja igre još jednom je imao magazin GameInformer koji objavio i zanimljivi video prilog u kojemu možemo vidjeti i nekoliko screenshotova koji nas pomalo podsjećaju na izvrsni Dishonored koji je opet veliki dio inspiracije povukao upravo iz Theif serijala.