GRADONAČELNIK METKOVIĆA OPET NA POSLU

Nakon brutalnog napada: 'Trebat će im više od pepeljare!'

22.05.2014 u 07:24

Bionic
Reading

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov vratio se na posao, nekoliko dana nakon što je brutalno napadnut usred bijela dana i pukom srećom izbjegao teške ozljede. Oporavio se od lakšeg potresa mozga i ozljeda uha. 'Ako me žele zaustaviti, trebat će im puno više od jedne pepeljare!' samouvjeren je Petrov

Na mjesec dana iza rešetaka završio je napadač, njegov 35-godišnji vršnjak kojega površno poznaje još iz školskih dana, kao i troje pomagača koji su ga nakon incidenta skrivali od policije. Gradonačelnik Metkovića tvrdi da događaj nema političku pozadinu, iako ga jedan mali dio ljudi u gradu 'koristi kako bi odapeo otrovne strelice'. Većina Metkovaca je u šoku, tvrdi on.

Petrovu je prošlog četvrtka negdje oko podneva s leđa prišao napadač i izudarao ga pepeljarom po glavi. Radi se o čovjeku koji je na lokalnom groblju izdržavao probacijsku kaznu, odnosno zamijenio je zatvor.

'Ništa nije kazao, samo me je napao s leđa. Da ga nije zaustavio prijatelj koji se u tom trenutku nalazio sa mnom i da nisam slučajno držao mobitel prislonjen na uho, sigurno bih završio na operacijskom stolu. Ako ne i nešto teže, jer čelični mobitel se raspao', opisuje Petrov za tportal.

Kad je zaustavljen, napadač je samo izgovorio rečenicu: 'Šta je Petrov, za mene nema posla, a?' I potom pobjegao: iduća 24 sata skrivali su ga dvojica muškaraca (68-godišnjak i 36-godišnjak) i jedna djevojka (28). Kako je utvrdila policija, pružanje utočišta napadač je plaćao - drogom. Preciznije, domaćinima je dao 'devet tableta s popisa opojnih droga'.

Mladi metkovski gradonačelnik - u javnosti dosta popularan zbog spektakularne smjene lokalnog vladara Stipe Gabrića Jamba i čišćenja nereda koji je ostavio, a potom i protivljenja gradnji termoelektrane u dolini Neretve - objasnio je kako je do napada uopće došlo.

'Čovjeka površno poznajem iz školskih dana, jer smo ista generacija, a otkad sam postao gradonačelnik, pričali smo samo jednom prilikom. Prije nešto više od mjesec dana, prišao mi je na ulici, kazao da pomaže zaposlenicima na groblju i da smatra da ondje treba zaposliti još ljudi. I da je baš on pravi čovjek za to. Tada nisam ni znao da izdržava probacijsku kaznu', kaže Petrov.

'Dakle, izmislio je radno mjesto i sam sebe postavio na njega. Odgovorio sam mu da to tako ne ide i da najprije direktor komunalne tvrtke Čistoća mora procijeniti treba li mu još zaposlenih. A ako se to dogodi, da ćemo raspisati javni natječaj na koji se može prijaviti kao i svi ostali građani.

I od tada se nismo ni vidjeli, ni čuli. Zbilja ne znam zašto me napao, niti mu želim išta loše. Ni njemu, ni pomagačima', zaključuje Petrov

Uglavnom, čini se da od željenog posla na groblju neće biti ništa, pepeljari usprkos. Gradonačelnik Metkovića neće se zamarati podnošenjem privatnih kaznenih prijava, jer pretpostavlja da će policija potpuno odraditi svoj dio posla po službenoj dužnosti.