SLIJEDI 'PROJECT GODUS'

Napokon je završen 'Curiosity', eksperiment Petera Molyneuxa

27.05.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Prije šet mjeseci Peter Molyneux predstavio je projekt 'Curiosity' u kojem su igrači imali zadatak 'uništavati' kocke, a onom tko će uništi posljednju obećano je 'iskustvo koje će mu promijeniti život'

Tijekom prošle godine Peter Molyneux najavio je odlazak iz Lionhead studija u kojemu je proveo više od desetak godina koje su urodile brojnim dobrim ali i nešto manje dobrim igrama. Nakon odlaska iz Lionheada Molyneux je osnovao novi studio pod imenom '22cans', a prva stvar koju su najavili bio je eksperiment 'Curiosity'.

 

Milijuna igrača putem svojih su tableta i pametnih telefona krenuli prema samom središtu kocke do kojega je prije nekoliko dana napokon došao Bryan Henderson iz Edinburgha. Nagrada mu je pak predstavljena putem ovog videa:

 

 

Da, dobro ste čuli, čovjek će imati ulogu božanstva u nadolazećem projektu 22cans studija 'Project Godus' koji je financiran putem Kickstartera. I ono najbitnije, Henderson će dobiti dio zarade koji će 22cans utržiti na njenom (ne)uspjehu.

 

Reakcije na ovo razoktrivanje eksperimenta bile su različite. Dok su neki imali samo riječi hvale, Markus Persson nazvao ga je 'Najjadnijim razotkrivanjem ikad.' Zanimljivo, na Kickstarter stranici projekta, 22cans se dići upravo podrškom Markus Perssona Notcha svojem Project Godusu.