izgleda dobro

Napokon prvi gameplay video iz Thiefa!

19.06.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Eidos Montreal napokon je objavio desetak minuta gameplaya iz nadolazećeg Thiefa koji će zapravo biti reboot legendarne franšize

Square Enix je prije nekoliko mjeseci napokon najavio novi Thief, prvi nakon 2004. godine i 'Thief: Deadly Shadows'. Igra će, kao što vjerojatno znate, biti reboot serijala a na njenom razvoju radi Eidos Montreal – isti ljudi koji su radili na fenomenalnom Deus Ex: Human Revolutionu.

 

Nakon nekoliko impresivnih CGI trailera Square Enix je na ovogodišnjem E3-u odlučio prikazati i nekoliko minuta gameplaya što je sada napokon dostupno i svim smrtnicima koji nisu prisustvovali eventu;

 

 

Valja napomenuti da je igra prezentirana na PlayStationu 4 iz čega se još jednom možete uvjeriti u hardversku moć nadolazeće konzole. Nakon samog gameplaya slijedi i zanimljiv intervju sa Stephane Royem, glavnim producentom, a mnogima će osmjeh sigurno izmamiti situacija u kojoj Roy usred prezentacije igre izjavi da i oni 'imaju next-gen pse' sasvim jasno tako aludirajući na premijeru novog Call of Dutyja na Microsoftovom eventu.

 

Thief zasad izgleda vrlo dobro iako će se igra na tržištu pojaviti tek sljedeće godine što znači da je još uvijek u nekom od početnih faza produkcije.

 

Sa Stephane Royem je popričala i ekipa s Joystiqa te ga između ostaloga upitala i za komercijalna očekivanja od igre. Naime, Square Enix upravo je prošao kroz veliku rekonstrukciju koju je izazvala navodno loša prodaja igara poput Tomb Raidera i Hitmana. Kažemo – 'navodno' iz razloga što je Tomb Raider drugi najbrže prodavani naslov ove godine a ni Hitman nije prošao loše.

 

Pomalo diplomatski, Roy je odgovorio: 'S Thiefom nema kompromisa. Nanovo smo osmislili ovu franšizu i mislim da imamo samo jedan pokušaj.'. Iako je Eidos Montreal vrhunski studio vjerujemo da im nije svejedno nakon što je Square Enix jučer otpustio polovicu zaposlenika IO Entertainmenta, studija zaslužnog za Hitman franšizu.