vremenska prognoza

Nastavlja se promjenjivo vrijeme: Uživajte u suncu, ali ponesite i kišobrane

03.05.2020 u 07:46

Bionic
Reading

Promjenljivo se vrijeme nastavlja i u nedjelju, kada će diljem Hrvatske biti sunčanih sati, ali u mnogim krajevima i kišnih, tijekom kojih su mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom, prenosi HRT prognozu Zorana Vakule i Dunje Plačko-Vršnak

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti oblačnije u prvom dijelu dana, uz mjestimičnu kišu. Poslijepodne sunčanije, ali nestabilno pa su mogući lokalni pljuskovi. Uz umjeren, povremeno i jak sjeverozapadnjak poslijepodnevna temperatura bit će od 16 do 18 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj će kiše biti u noći i ujutro. Zatim će se izmjenjivati oblačna i sunčana razdoblja, a poslijepodne postoji vjerojatnost za poneki lokalni pljusak. Bit će malo svježije nego u subotu, s temperaturom između 17 i 19 °C.

U noći i ujutro povremene kiše bit će i u gorskim krajevima, dok će na sjeverom Jadranu biti djelomice sunčano. Međutim, poslijepodne također treba računati na mogućnost pljuskova, osobito u Istri. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, uz umjereno valovito more, prema otvorenom i valovito. Poslijepodnevna temperatura između 14 i 17 °C u gorju, te od 19 do 21 °C na moru.

Vremenska prognoza 3. svibnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Podjednako toplo i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Zapuhat će umjerena do jaka bura, koja na sjevernom dijelu može imati i olujne udare. Uz promjenljivu naoblaku bit će dosta sunca, ali poslijepodne nije isključena mogućnost lokalnih pljuskova.

I na jugu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a kiše, pa i u obliku pljuskova može biti osobito u drugom dijelu dana. Slaba do umjerena bura će prema kraju dana jačati. Poslijepodnevna temperatura bit će između 19 i 22 °C.

Istra nevrijeme Izvor: Screenshot / Autor: Istramet

I sljedećih dana promjenljivo...

I sljedećih dana još neće biti stabilno, a vjerojatnost za kišu u unutrašnjosti raste krajem utorka te u prvom dijelu srijede, kada će i malo osvježiti. Na Jadranu sunčanije nego na kopnu, ali sredinom tjedna ponovno valja računati na povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova, a zapuhat će i bura, uz manji pad temperature zraka, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.