U PETAK NA MAXtv-u

Neretljak: Moramo preuzeti rizki i rješiti se straha

01.02.2012 u 22:22

Bionic
Reading

Hajduk će do početka drugog dijela prvenstva odigrati još tri utakmice, od toga dvije na Sultan Cupu. Prvi suparnik u petak u 18.00 sati je rumunjski Vaslui, a utakmicu će uživo prenositi MAXtv (na kanalu Arenasport 3)

Najvrjednije pojačanje Hajduka pred nastavak sezone svakako je povratak iskusnog stopera Mate Neretljaka, koji se nakon sedam godina na Dalekom istoku vraća na Poljud. Već u prvoj pripremnoj utakmici, u kojoj je Hajduk pobijedio Kairat 1:0 potvrdio je kako će s njim u zadnjoj liniji Hajduk imati jednu sasvim drugačiju dimenziju.

'Još da nam se Mario Maloča potpuno oporavi, bit će to još puno bolje. Srđan Andrić prelazi na poziciju zadnjeg veznog, ispred nas, te će se stvoriti još čvršći blok prema nazad, a lopta će se lakše prenositi prema naprijed', kaže Neretljak.

'Prvu pripremnu utakmicu protiv Austrije (poraz 3:0) gledao sam s tribine. Nismo dobro stajali na travnjaku, radili smo greške u sredini terena i zato smo u protunapadima primali golove. No, već protiv Kairata je bilo znatno bolje, dobro smo pritiskali vezni red protivnika, igrači su držali raspored, bilo je puno više discipline, što se na koncu i odrazilo na kvalitetu igre. Suparnici nam, praktički, nisu ni zaprijetili'.

Do prve prvenstvene utakmice protiv Rijeke na Kantridi, preostalo je još dva i pol tjedna. Hajduk će u tom razdoblju odigrati tri pripremna dvoboja. Uz onaj finalni, na Poljudu protiv Šahtara, od petka do nedjelje sudjelovati će na Sultan Cupu. Prvi suparnik će im biti Vaslui, a utakmicu će iz Beleka u petak u 18.00 sati po hrvatskom vremenu ljubitelji nogometa moći pratiti uživo putem MAXtv-a (na kanalu Arenasport 3).

'Treba nastaviti tamo gdje smo stali protiv Kairata, te učiniti napredak u igri prema naprijed. Vaslui je kvalitetna momčad, najvažnije je da svatko od nas drži svoju poziciju, sluša trenerove upute i tada možemo igrati protiv svakoga. Imamo mladu momčad, bit će oscilacija, upravo stoga nam treba dodatno pomoći. Nema sumnje da će Hajduk u nastavku sezone biti borben, a mi stariji moramo preuzeti više rizika i osloboditi mlađe straha. Jer, strah može biti najveći protivnik, stoga upravo njega treba najprije pobijediti', kaže Neretljak, koji je optimističan što se tiče napretka u igri Hajduka na proljeće.

'Potencijala sigurno ima, samo će trebati imati malo više i strpljenja da se to pokaže i na terenu. No ja sam optimističan', zaključio je Neretljak koji je sa sobom iz Seula donio i golemu dozu optimizma među Bijele.