NAPAD NA GOLANSKU VISORAVAN

Netanyahu dojurio iz SAD-a i sazvao ratni kabinet, spominje se 'totalni rat' s Hezbollahom

28.07.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Izraelski ministar obrazovanja Yoav Kisch rekao je kako očekuje da će vlada odgovoriti 'punom snagom' nakon smrtonosnog raketnog napada na okupiranu Golansku visoravan, 'čak i ako to znači ulazak u totalni rat s Hezbollahom'. U međuvremenu, premijer Benjamin Netanyahu skratio je svoj posjet SAD-u i sazvao ratni kabinet

Kisch je napad na Golansku visoravan, u kojem je ubijeno 12 djece i mladih, nazvao "velikom katastrofom", dodavši da 'ovako više ne može'. Rekao je to prilikom posjeta obiteljima ubijenima u napadu u Majdal Shamsu, prenosi The Guardian.

Također, načelnik glavnog stožera Izraelskih obrambenih snaga, general-pukovnik Herzi Halevi, rekao je da Izrael 'značajno povećava spremnost za sljedeću fazu borbi na sjeveru, jer se istovremeno borimo u Gazi'.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz rekao je ranije za izraelski Channel 12 da bi mogao izbiti širi rat.

'Nema sumnje da je Hezbollah ovdje prešao sve crvene linije i odgovor će to odražavati', rekao je Katz. 'Bližimo se trenutku u kojem ćemo se suočiti s totalnim ratom', dodao je.

  • +12
Raketa pogodila igralište na Golanu Izvor: EPA / Autor: ATEF SAFADI

Libanonski ministar vanjskih poslova, Abdallah Bou Habib, rekao je za Reuters da bi značajan napad Izraela doveo do 'regionalnog rata'.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu skratio je svoj put u SAD i vratio se u Izrael kako bi sazvao sastanak ratne vlade oko 14 sati po srednjeeuropskom vremenu.