TOMISLAV KARAMARKO

'Ni Petrov ni Most neće srušiti Vladu'

27.05.2016 u 19:26

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a, obratio se kratko novinarima nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u zagrebačkom hotelu Panorama gdje je indirektno odbio zahtjev Bože Petrova i Mosta da sam odstupi zbog afere Konzultantica s mjesta u Vladi

'HDZ sa svom svojom snagom zalagat će se da Vlada ostane. Ni Božo Petrov ni Most neće srušiti Vladu. Svi scenariji koji su uključeni u rušenje HDZ-a neće uspjeti. Mi smo fundamentalna stranka i o nama ovisi budućnost Hrvatske. Borit ćemo se za Vladu, reforme i boljitak građana Hrvatske', kazao je Karamarko odbivši odgovarati na novinarska pitanja.

Podsjetimo, na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade svih šest ministara Mosta plus Petrov glasalo je za opoziv Karamarka s mjesta potpredsjednika, ali je konačni rezultat bio 16:7 u korist Karamarkova ostanka.

Konačni pravorijek o Karamarku dat će Sabor u roku od dva tjedna. Petrov je na izvanrednoj konferenciji za medije najavio da će za Karamarkov opoziv biti dvanaest zastupnika Mosta, Mišić i Martinović bit će protiv, dok mu stav Ivana Lovrinčevića nije poznat. Kada do toga dođe, Karamarko će se sam braniti na raspravi u Saboru jer očito je da ne kani odstupiti.

Iz HDZ-a nakon Predsjedništva medijima su poslali priopćenje u kojem navode da je to tijelo jednoglasno je dalo potporu predsjedniku stranke i prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

'Predsjedništvo je zaključilo kako HDZ neće dopustiti da Most sruši Vladu koja je započela provoditi reforme koje su prijeko potrebne hrvatskom gospodarstvu te društvu u cjelini', navodi se u priopćenju.