RASULO U SDP-U

Obersnel: U boljim sam odnosima s Plenkovićem nego s Bernardićem

27.07.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Gostujući u Novom danu na N1, riječki gradonačelnik SDP-ov Vojko Obersnel osvrnuo se i na kaotičnu situaciju u stranci. Naveo je da SDP na nacionalnoj razini dosta glavinja u kontekstu neke osmišljene politike koja bi trebala biti stvarna socijaldemokratska politika te da se stranka podijelila na različite klanove

Istaknuo je da je u boljim odnosima s premijerom Andrejem Plenkovićem nego sa šefom vlastite stranke Davorom Bernardićem.

'U svakom slučaju, mislim da smo u odnosima s ovom Vladom uspjeli nadići političku nepodudarnost te imamo isti cilj - boljitak građana - i logično je da Vlada provodi ovakvu politiku prema Rijeci, za razliku od nekih prijašnjih', kazao je Obersnel.

Upitan kada se posljednji put čuo Bernardićem, kazao je da tome ima nekoliko mjeseci.

'Mislim da je SDP u krizi rukovođenja. Stranka se prepoznaje po programu i liderima, a mislim da on, niti velik dio ljudi oko njega, nisu uspjeli u onome što su od njega očekivali birači. Njegov je izbor legitiman, odluke koje donosi u konačnici su legitimne, ne sporim to, ali stranka ne postoji radi sebe, nego zbog birača, a nažalost, birači nam okreću leđa i to je ono što mi koji smo na terenu svaki dan čujemo', kazao je Obersnel.

Na pitanje kako gleda na prijedlog da Bernardić bude šef Kluba saborskih zastupnika SDP-a kazao je da šefa Kluba saborskih zastupnika biraju saborski zastupnici.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

'Ova odluka je dokaz glavinjanja SDP-a, od početka je bilo logično da to bude predsjednik stranke, on to nije htio i sad odjednom donosi ovakvu odluku. To sliči na dječju igru, a ne ozbiljnu politiku stranke koja se svojim potezima mora dopasti biračima. Kako će to završiti, ne znam, ali i ovo je dokaz neozbiljnosti', zaključio je Obersnel.