odluka vlade

Obilježavanje godišnjice ruske agresije u Hrvatskoj: Na zgradama državne uprave sutra ukrajinske zastave

23.02.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Na državnim zgradama u petak 24. veljače bit će izvješene ukrajinske zastave, odlučila je tako Vlada na današnjoj sjednici

''Dana 24. veljače navršava se godina dana otkada je Ukrajina izložena agresiji. U želji za potvrđivanjem solidarnosti s ukrajinskim narodom, godišnjica će se obilježiti isticanjem zastave Ukrajine', poručio je na sjednici Vlade ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, čije je ministarstvo zaduženo izvijestiti o toj odluci tijela državne uprave.

Zdenko Lucić, državni tajnik u ministarstvu vanjskih i europskih poslova, pobrojao je pak na koje načine je Hrvatska do sada pomagala ukrajinu, kazavši da je rukupna pomoć Hrvatske Ukrajini prešla 160 milijuna eura. 

'Vlada je prvi dan invazije oštro osudila ovu agresiju. Vlada je donijela odluku o konkretnoj pomoći i prihvatu izbjeglica. U listopadu je održan i prvi parlamentarni samit Krimske platforme. Vlada nastavlja pružati diplomatsku, humanitarnu i tehničku pomoć', poručio je Lucić.

Vlada je, kazao je Lucić, humanitarno pomogla Ukrajini s iznosom većim od šest milijuna eura, a hrvatske tvrtke su donirale hranu i lijekove u iznosu od oko milijun eura.