ide u istražni zatvor

Odvjetnik mladića koji je pokosio obitelj: 'U teškom je psihičkom stanju'

19.08.2024 u 19:42

Bionic
Reading

Vozaču (29) koji je u subotu navečer na otoku Viru, pod utjecajem alkohola, autom pokosio peteročlanu obitelj, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

'Minimalna kazna zatvora ide od tri godine do maksimalnih 15 godina. Sve konkretne okolnosti će se utvrditi tijekom istrage. Znači, točna koncentracija alkohola u krvi u trenutku nesreće, brzina, situacija u kojoj se to sve skupa dogodilo, način na koji se to dogodilo', pojasnio je sudac istrage Hrvoje Visković, piše HRT.

Prije odluke o istražnom zatvoru, 29-godišnjak je ispitan u zadarskom državnom odvjetništvu, a u priopćenju se, među ostalim, navodi da se osnovano sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h.

Tužiteljstvo navodi i da je brzinu kretanja vozila morao prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač bio dužan obratiti pozornost na pješake koji su na kolniku.

'Moram istaknuti da se on nalazi u teškom psihičkom stanju. Sudac istrage mu je odredio pritvor u roku od 30 dana. Kratko je iskazao svoju obranu, nije odgovarao na pitanja. Naravno, imamo rok od tri dana, na što ćemo se mi žaliti', rekao je odvjetnik Davor Ukalović.

Priveden vozač koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Podsjetimo, poginula je 24-godišnjakinja, a njezin suprug i troje male djece teško su ozlijeđeni. Otac i djevojčica u stabilnom su stanju, novorođenče je dobro, a trogodišnji dječak koji je najteže ozlijeđen i dalje je životno ugrožen te je prevezen u splitski KBC na daljnje liječenje.

'Ljudi nisu išli po cesti, oni su, prema dostupnim informacijama bili pored ceste. On nije pješake udario zato što su oni hodali po cesti, nego je on zbog prevelike brzine i alkoholiziranosti izletio s ceste i u tom svom slijetanju je kao kolateralne žrtve je, nažalost, pokupio pješake, uništio jednu mladu obitelj', kazao je Goran Husinec, prometni stručnjak. Mještani Vira već dugo vape za uređenjem ove županijske ceste.