imao 1,75 promila

Vozaču koji je pijan pokosio obitelj na Viru određen jednomjesečni pritvor

19.08.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Vozač (29) koji je u subotu navečer na otoku Viru, pod utjecajem alkohola, autom pokosio peteročlanu obitelj, priveden je u ponedjeljak ujutro u Županijsko državno odvjetništvo, a nakon što je ispitan i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru određen mu je jednomjesečni pritvor

Podsjetimo, vozač je, s izmjerenih 1,75 promila alkohola u krvi, u subotu navečer naletio na peteročlanu obitelj s križevačkoga područja koja se šetala uz cestu na otoku Viru. U nesreći je na licu mjesta poginula majka (24) dok su otac (28) i dvoje djece teško ozlijeđeni, a treće dijete, beba, lakše je ozlijeđeno. Portal Zadarski.hr piše da je vozač koji je pokosio peteročlanu obitelj Ivan Bakić iz Zadra, koji je radio kao model i za najpoznatije modne brendove poput Armanija. Bakiću je istražni sudac odredio jednomjesečni pritvor, objavio je HTV. O nesreći je izvijestilo Državno odvjetništvo.

'Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste u ul. Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila naletio na pješake (dvoje odraslih 1996. i 2000., troje djece 2020., 2021. i 2023.), od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala, dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.'

Priveden vozač koji je na Viru pokosio peteročlanu obitelj Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Načelnik Postaje prometne policije Zadar Dražen Malčić za Dnevnik Nove TV opisao je što su policajci zatekli kada su došli na mjesto nesreće.

'Ružan prizor. Razbacane dječje stvari, sjedalica i, ono najgore, mrtvo tijelo pješakinje. Prema dosadašnjem istraživanju, može se reći da je majka svojim tijelom spasila ostale. Udarac je bio prvo u nju dok je gurala kolica ispred sebe, ona je podnijela najveći udarac. Tom prilikom suprug i ostala djeca su u naletu vozila odbačeni s kolnika na zemljanu površinu', otkrio je detalje Malčić.

Trogodišnji dječak koji je u subotu navečer stradao u prometnoj nesreći na otoku Viru i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), potvrdio je Hini u ponedjeljak zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Nediljko Jović.

'Iako je dječak životno ugrožen, zasad nema znakova pogoršanja i komplikacija. Ovisno o razvoju situacije, konzilij će odlučiti hoće li se liječenje nastaviti u Zadru ili u nekoj od klinika', pojasnio je dr. Jović.

'Jednomjesečna beba i dalje je najbolje, no zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju kirurgiju, a teško ozlijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel', kazao je dr. Jović. Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni, i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik.

Policijska uprava zadarska izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.