Portugalac jose Boto

Oglasila se policija nakon što je propucan automobil sportskog direktora NK Osijeka

28.05.2024 u 18:17

Bionic
Reading

Zamjenik načelnika osječko- baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je na konferenciji za novinare da su dojavu o incidentu primili u utorak, nešto prije devet sati, od djelatnika NK "Osijeka", a očevidom je utvrđeno da je vjetrobransko staklo vozila propucano s više hitaca iz vatrenog oružja.

Za sada nikoga ne dovodimo u vezu s događajem, ali radimo opsežno kriminalističko istraživanje, dodao je Premec.

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a nakon što je Botov suradnik Alfredo Almeida zatekao automobil u takvom stanju odmah je pozvana policija koja je obavila očevid na mjestu događaja.

Policija je ranije objavila priopćenje u kojem navode da je Operativno dežurstvo I. PP Osijek s ispostavom Čepin u utorak u 8,57 sati zaprimilo dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu u središtu Osijeka, Šamačka 7. Na mjestu događaja utvrđeno je da je prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu, koji je na korištenju kod djelatnika Nogometnog kluba Osijek, oštećeno hicima iz vatrenog oružja. Očevid je i dalje u tijeku, a policija poduzima sve mjere i radnje kako bi rasvijetlila prijavljeni događaj.

Premec nije mogao potvrdili je li na vozilo pucano iz puške ili pištolja te je li korišten prigušivač, a na upit novinara jesu li pregledane nadzorne kamere rekao je da je to jedan od segmenata kriminalističkog istraživanja u sklopu kojega je obavljeno puno razgovora s građanima te djelatnicima NK "Osijeka".

Premec je rekao da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, a da iz NK "Osijeka" prije ovoga događaja nije bilo prijavljenih prijetnji.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u utorak je osudio taj incident i izrazio žaljenje.

"U ovom trenutku važno je ne prejudicirati povod, razlog i počinitelja, već omogućiti nadležnim institucijama nesmetano provođenje istrage koja će rasvijetliti sve okolnosti tog kaznenog djela, kako bi počinitelji u najkraćem mogućem roku snosili odgovornost za taj nedopustiv čin", poručio je Radić na svojoj Facebook stranici.

Radić je istaknuo i da je Osijek siguran grad te naglasio da želi dati maksimalnu podršku u osvjetljavanju tog izoliranog slučaja stavljajući na raspolaganje svu gradsku infrastrukturu koja može pomoći u istrazi tog kaznenog djela.

Iz NK Osijek u utorak su izvijestili da su zgroženi incidentom u kojem je oštećen automobil kojim se koristi sportski direktor kluba Jose Boto kojemu izražavaju punu podršku. Hrvatski nogometni savez je u utorak najoštrije osudio incident koji se dogodio u Osijeku.