OREŠKOVIĆ OTKRIO

'Oko SOA-e ću večeras razgovarati s predsjednicom'

21.03.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Nakon što je proračun Vlade Tihomira Oreškovića dobio podršku u Saboru, zastupnicima se zahvalio i sam premijer. Komentirao je i prepucavanje na liniji Karamarko - Orepić, ali i otkrio da će se večeras naći s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović s kojom će progovoriti i na temu SOA-e

Danas je dobar dan, prokomentirao je Orešković novinarima u Saboru podršku koju je dobio proračun. Zahvalio se pritom i svim zastupnicima na raspravi.

'Volio bih se zahvaliti na podršci, a najviše Tim's timu. I kratkom roku smo uložili truda da prezentiramo jedan kvalitetan proračun i dobili smo tu podršku. Sad trebamo početi raditi. Posebno bih se zahvalio ministru Mariću koji je odradio vrlo kvalitetan posao. Znamo svi da nekakve teške odluke smo trebali donijeti, situacija je takva kakva je, ali vjerujem da su ovo jedni solidni temelji na kojima ćemo početi graditi da sutra bude bolje za sve građane Hrvatske', rekao je Orešković.

Upitan opterećuju li Vladu prepucavanja na liniji Karamarko - Orepić i tko je zapravo odgovoran za smjene u policiji, Orešković je kazao: 'Svaki ministar je odgovoran za svoj resor, a svaki potpredsjednik ima svoju odgovornost. Mislim da sam već često spomenuo je jedan zdrav dijalog. Nekada možda imamo nekakva različita mišljenja, no na kraju ova Vlada radi za nekakve naše zajedničke ciljeve. Tu smo uvjereni da ćemo na kraju ostvariti i donijeti najkvalitetnije odgovore.'

Ima li glavnu riječ, kada su u pitanju smjene u policiji, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko ili ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, upitali su novinari.

'Za smjene je odgovoran ministar, ali svako može imati svoj utjecaj i svoj komentar, isto kao ja. Tražim input od potpredsjednika, ja ću isto tražiti input i od Sabora i od svakoga. To na kraju stvara da donesemo kvalitetniju odluku. To je nešto zdravo', rekao je Orešković.

Otkrio je i da će s predsjednicom razgovarati o SOA-i. 'Večeras ću se naći s predsjednicom pa ćemo i tu temu malo pokriti', rekao je Orešković, no nije želio odgovoriti hoće li on predložiti svog kandidata za šefa SOA-e.