USPJEH MARIJANE PULJAK

Ona je najveće iznenađenje izbora u Splitu, hoće li i s kim će koalirati?

20.05.2013 u 12:03

Bionic
Reading

Najveće izborno iznenađenje u Splitu je zasigurno Marijana Puljak koja je u utrci za gradonačelnika osvojila četvrto mjesto i gotovo deset posto glasova. Riječ je o uspješnoj informatičarki koja je posljednjih nekoliko godina i na čelu gradskog kotara Žnjan. S kime će i hoće li ući u postizbornu koaliciju u Gradskom vijeću, za sada ne otkriva

Pod sloganom 'Za pametne ljude i Pametan grad' Puljak je svoju energiju usmjerila prema školstvu ističući kako u školskim odborima moraju biti stručni ljudi, ne stranački.

'Ovo je izvanredan uspjeh koji obvezuje mene i moju ekipu. Kada smo prije četiri mjeseca ušli u ovu priču, očekivali smo dobar rezultat', kazala je sinoć Puljak.

Iako gradonačelnica neće biti, s obzirom da je njezina nezavisna lista osvojila 9,25 posto glasova za Gradsko vijeće, bit će zanimljivo vidjeti postizborne koalicije. Puljak se za sada ne želi o tome izjašnjavati. 'Želim prespavati 48 sati pa ću onda razmisliti što dalje', rekla je dan nakon izbora za tportal.

Podsjetimo, lista SDP-a, HNS-a i HSU-a čiji je nositelj Ivo Baldasar osvojila je 23,44 posto glasova za Gradsko vijeće. Lista HDZ-ove koalicije kojoj je na čelu Vjekoslav Ivanišević osvojila je 21,22 posto, Kerumova lista 12,41, lista Marijane Puljak 9,25 posto, lista don Ivana Grubišića 7,98 posto i lista Anđelke Visković 5,55 posto.