ZBOG SVIH NAS

Ono kad Karamarko želi da je SDP uspješniji

28.05.2014 u 15:57

Bionic
Reading

HDZ se u srijedu na svojoj internetskoj stranici hvali pobjedničkim izjavama koje je šef stranke Tomislav Karamarko dao u Bruxellesu uoči summita Europske pučke stranke, kada je najavio pobjedu na parlamentarnim izborima na temelju kvalitete svoga gospodarskog programa

I ne samo gospodarskog programa, već i 'razvojno-investicijskih projekata, a ne na slabostima Kukuriku koalicije i skandalima koji je u zadnje vrijeme potresaju', stoji u stranačkom izvješću.

'Idemo afirmativno. Nimalo ne uživamo u ovom svemu što im se događa. Voljeli bismo da su uspješniji. Zbog svih nas, zbog situacije u državi. Nažalost, oni su takvi kakvi jesu. I bilo bi dobro da odu što prije', rekao je Karamarko.

Osim što je posljednji koji bi, s obzirom na beskrupulozne obračune s protivnicima i zaštitu kompromitiranih poslušnika, trebao dijeliti moralne lekcije SDP-u, Karamarko je, čini se, i ne osobito nadaren učenik svojih PR magova. Suprotno onome što govori, Karamako toliko uživa u svom aktualnom političkom vrhuncu da je otpustio sve kočnice i dopustio si izricanje apsolutnih besmislica, poput one da bi u HDZ-u voljeli da su oni na vlasti uspješniji. Da je stao samo na tome, još bi se moglo pomisliti da Karamarko, sluđen situacijom u državi, u eter odašilje ironične strelice, pa makar i tupe, u stilu Zorana Milanovića. Karamarko je, međutim, 'smrtno ozbiljan' - 'zbog svih nas, zbog situacije u državi', tako šef HDZ-a objašnjava zašto želi da su vladajući uspješniji.

Karamarko na summitu EPP-a

Karamarko je ovih dana toliko sretan da bi, tako barem proizlazi iz njegovog prenemaganja, u ime bolje situacije u državi bio spreman žrtvovati i pokoji teškom SDP-ovom mukom osvojeni HDZ-ov mandat u Europskom parlamentu. Kao da ih i ovakav ranjeni SDP po broju glasova na nedjeljnim izborima nije potukao do koljena - kao da četvero HDZ-ovih europarlamentaraca ZAJEDNO ne broje onoliko glasova koliko su ih birači povjerili jednom jedinom SDP-ovcu. Dok Karamarko visoko leti na krilima Ruže Tomašić i Marijane Petir, trebao bi znati da bi mu se želje mogle i ostvariti, te da bi mu Tonino Picula, na nekoj drugoj funkciji i u kombinaciji s Mirelom Holy, mogao osigurati još godine i godine afirmativne, nepomućene kampanje.