'JEDAN OD PRIORITETA'

Orešković pozvao branitelje: Predložite kandidata za ministra

04.03.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Tihomir Orešković, predsjednik Vlade RH, nakon sastanka s dijelom braniteljskih udruga u Banskim dvorima, kojem su nazočili i potpredsjednici Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko, pozvao je braniteljske udruge da predlože svog kandidata za ministra branitelja

'Pitanje ministra branitelja bilo je glavno pitanje danas. Nakon što se vratim iz Bruxellesa u ponedjeljak to će biti jedan od prioriteta idući tjedan. Nisam razgovarao s Brkićem, on je kandidat. Ako ima i drugih kandidata, oni su na stolu. Sljedeći tjedan naći ću se s Brkićem i drugim kandidatima', kazao je Orešković.

Upitan tko su drugi kandidati, kazao je da će im, ako udruge branitelja, s kojima će se vidjeti u utorak, predlože nekoga, dati priliku.

'Izabrat ćemo najkvalitetniju osobu za ovo ministarstvo', kazao je Orešković.

Na pitanje kako gleda na preporuke Europske komisije koja traži da se režu braniteljska prava, Orešković je kazao da je za to doznao iz novina.

'Prvi put danas sam to vidio u novinama i dat ću izjavu o tome idući tjedan, kada se upoznam s detaljima', naglasio je Orešković.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida, kazao je kako je njima Brkić prihvatljiv kandidat jer dolazi iz braniteljske populacije i poznaje njihove probleme, ali da će o svemu zadnju riječ imati politika.

Izrazio je uvjerenje da je ovo novi način rada Vlade i da su naišli na razumijevanje te dodao da su spremni na suradnju.