za 2024. godinu

Osječko-baranjska županija proglašena Europskom regijom sporta

22.09.2022 u 15:45

Bionic
Reading

Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta za 2024., izvijestio je u četvrtak ured župana Ivana Anušića

To je, kažu, rezultat višemjesečnog rada na kandidaturi, koja je rezultirala izradom dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području Županije i nedavnim posjetom visoke delegacije organizacije ACES -European capitals and cities of sport.

Prilikom trodnevnog boravka, predsjednik organizacije Gian Francesco Lupattelli obišao je najznačajnije sportske objekte, terene i događanja u Osječko-baranjskoj županiji, a sada je stigla i službena potvrda da je te županija izabrana za Europsku regiju sporta 2024., stoji u priopćenju.

Župan Anušić je istaknuo da je Osječko-baranjska županija iznimno dobro organizirana po pitanju sporta, amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada se pokazala kao dobar domaćin u organizaciji velikih sportskih manifestacija.

Titulu Europske regije sporta ćemo kvalitetno iskoristiti i tijekom 2024. još ćemo snažniji naglasak staviti na izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena te podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša, od rekreativnih do profesionalnih, poručio je Anušić.

Svečanost dodjele titule Europske regije sporta za 2024. održat će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu, početkom prosinca ove godine, navode u Županijskoj upravi.