TRAJNOST NA PRVOM MJESTU

Otkriveno zašto je Xbox One veći od Xboxa 360

01.08.2013 u 11:17

Bionic
Reading

Anonimni izvori iz Microsofta napokon su riješili jedan od misterija nadolazeće konzole iz Microsofta: zašto je Xbox One značajno veći od PlayStationa 4, pa čak i od Xboxa 360

Nekoliko zaposlenika Microsofta aktivno uključenih u razvoj Xbox One konzole za Eurogamer je otkrilo tajnu popriličnih dimenzija ove next-gen konzole. Iako Microsoft službeno nije otkrio točne dimenzije uređaja, one su vrlo jednostavno izračunate putem fotografija u odnosu na vidljive USB-portove i dimenzije Blu-Ray playera.

 

Ako su ti izračuni točni, a gotovo sigurno jesu, Xbox One biti će veći čak i od prve verzije Xboxa 360. S druge strane, PlayStation 4 značajno je manji od PlayStationa 3, ali, to se i očekuje s obzirom na napredak tehnologije. Pa – zapitali su se mnogi – u čemu je onda stvar?

 

Sjećate li se Microsoftove tvrdnje da će konzola, da bi se potpuno iskoristili njeni potencijali, morati biti uključena cijelo vrijeme? Konzola se neće moći kupiti bez Kinecta, a Kinect mora cijelo vrijeme biti u stanju mirovanja kako bi mogao reagirati na glasovne naredbe korisnika.

 

Iako korisnik u svakom trenutku može isčupati kabel iz zida, Microsoft priželjkuje potpuno drugačiji scenarij. Ako je vjerovati anonimnim izvorima iz Microsofta, Xbox One konstruiran je na način da desetak godina može izdržati u upaljenom stanju. Da, dobro ste pročitali.

 

Upravo zbog toga dimenzije konzola su toliko glomazne, da ne govorimo o hladnjaku koji je veći čak i od Blu-Ray playera. Osim trajnosti to omogućava i potpunu tišinu konzole. Xbox One navodno je u stand-by modu i pri korištenju multimedije potpuno tih, a blago čujam postaje tek pri većem opterećenju za vrijeme gaminga.

 

 

Ukoliko ste se ikada zapitali zašto je Xbox One toliko veći od PlayStationa 4, ovo je prilično vjerodostojan odgovor.

 

Isti izvori za Eurogamer su otkrili i da je operativni sustav (temeljen na Windows 8) pri kraju razvoja i da će omogućiti instantno prebacivanje iz igara na multimediju ili primerice korištenje Skypea. I ne samo to, ukoliko se odlučite vratiti igri nakon odgledanog filma, to bi se trebalo dogoditi doslovno instantno, bez ikakvih učitavanja. Pa čak i ukoliko konzola kroz noć bude u stand-by modu, ujutro bi instantno trebali biti u mogućnosti vratiti se gejmanju.

 

Što se novih informacija o konzoli tiče, to je zasad otprilike to. Više bi trebali znati po GamesComu koji se održava ovaj mjesec.