'ZBOG OBIČNE CESTE'

Pametno zove Plenkovića i Butkovića u splitsku gužvu, sprema se i prosvjed

27.07.2018 u 14:56

Bionic
Reading

Na sjednicu Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koja se u ponedjeljak održava u Splitu, stranka Pametno javno je pozvala premijera Andreja Plenkovića i ministra prometa Olega Butkovića, kako bi se ondje ponovno uvjerili u dramatične razmjere prometnog kaosa u gradu i široj okolici, odnosno pojasnili što rade oko izgradnje nesuđenog dijela brze ceste Split - Omiš

Istovremeno, za ponedjeljak je najavljen i prosvjed ispred dvorane u kojoj se održava sjednica, a pozvani su 'svi građani kojima smeta ova gužva'.

Županu Blaženku Bobanu poklonit će se šator kao podsjetnik na njegovo predizborno obećanje da će 'kampirati ispred Vlade' sve dok napokon ne započne ozbiljna izgradnja cestovne infrastrukture na njegovom području, a moguća je i fizička blokada županijskih prostorija.

'Situacija je odavno bila hitna, sada je već toliko alarmantna da je ugrožena sigurnost građana, a time je i budućnost turizma u ovom dijelu Dalmacije vrlo upitna. Više od trideset godina traje borba za gradnju jedne obične ceste, u nedostatku koje je drugi grad po veličini u Hrvatskoj doslovno prometno začepljen.

Osim što izaziva užasne gužve, to izravno ugrožava i sigurnost stanovnika i gostiju od Splita do Makarske', stoji u javnom pozivu predsjednice Pametnog Marijane Puljak premijeru Plenkoviću i ministru Butkoviću.

'Žalosno je da još tražimo odgovore na davno postavljena pitanja, ali to je samo rezultat dugogodišnje loše politike. Odgovor kako je brza cesta Trogir - Omiš prioritet svake nove vlade više nije dovoljan.

  • +19
Kilometarske kolone na ulazu u Split iz smjera Omiša Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Stoga dođite i osobno nam objasnite što točno radite po pitanju rješavanja tog prioriteta i realizacije ove ceste, odnosno po pitanju zaštite hrvatskih građana i naših gostiju koji, ne zaboravite, najvećem dijelom pune državni proračun', nastavlja se u pismu.