SVI KANDIDATI

Paunović ipak prekrižen: Konačno se zna tko sve želi na čelo SDP-a

30.08.2024 u 20:04

Bionic
Reading

SDP je na svojim stranicama objavio popis kandidata za novog predsjednika stranke. Najveća neizvjesnost uoči izbora otklonjena je: Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske koji se spominjao kao izvjesni kandidat za čelnika stranke, ipak nije među kandidatima

Kako je tportal ranije pisao, Paunović po statutu stranke ne može biti kandidat za predsjednika, budući da mu nedostaje 11 dana do pet godina članstva u stranci.

Tako kandidati za novog šefa SDP-a ostaju Siniša Hajdaš Dončić, Mladen Kešer, Sanja Major, Mirando Mrsić i Ranko Ostojić. Naše profile kandidata pročitajte ovdje, a na istoj poveznici doznajte i kako ste glasali u anketi za nasljednika Peđe Grbina - premoćno je pobijedila Sanja Major.

SDP je na svojim stranicama objavio i popis kandidata za članove Predsjedništva stranke u šest područnih jedinica. Među kandidatima iz zagrebačke jedinice veliki je broj poznatih stranačkih lica, poput predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Joška Klisovića, europarlamentarca Tonina Picule ili Ivana Račana.

  • +9
Završni skup koalicijske liste SDP-a za Europski parlament Izvor: Cropix / Autor: Lucija Ocko

U drugoj jedinici, koja pokriva dio središnje Hrvatske u okolici Zagreba, najpoznatija lica su sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i jaskanski saborski zastupnik Mihael Zmajlović.

U sjevernoj Hrvatskoj među šest kandidata u javnosti su najpoznatija imena gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegov varaždinski kolega Neven Bosilj, dok je u slavonskoj izbornoj jedinici tek tri kandidata, od kojih je najpoznatija europarlamentarka Biljana Borzan.

I u primorskim krajevima prevladavaju stranački teškaši: s Kvarnera se u vrh stranke opet kandidiraju Mirela Ahmetović, Željko Jovanović i Zlatko Komadina, a iz Dalmacije poznata politička lica poput Sabine Glasovac, Branka Grčića ili pločanskog gradonačelnika Miše Krstičevića, koji je najavio i povlačenje s te funkcije, što sugerira da se već vidi u Predsjedništvu.