Ovaj recept možete pripremiti u kratkom vremenu, a idealan je za nedjeljni ručak
SASTOJCI:
20 pilećih krilaca
125 ml soja umaka
100 ml svježeg soka od naranče
1 žlica meda
¼ žličice mljevenog đumbira
2 češnja češnjaka, neoguljena i malo zgnječena
500 g kelja, očišćen od središnje jezgre i narezan na trake
1 kg krumpira, oguljen i narezan na kockice
250 ml slatkog vrhnja
sol i papar
PRIPREMA:
Od pilećih krilaca odvojite batačiće od krila. Malo krila odstranite i upotrijebite za temeljac. Batačićima odmah iznad zgloba zarežite kožu oko kosti i gurnite kožu prema gore, da više podsjeća na prave batke. Odsijecite taj donji, zglobni dio batka. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soka od naranče, korice naranči, meda, soja umaka, papra i neoguljenih češnjeva češnjaka i ostavite krilca u njoj par sati. Zagrijte pećnicu na 200ºC . Izvadite krilca iz marinade i pecite ih 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju i sokovi koji izlaze nisu više ružičasti. Marinadu reducirajte na jakoj vatri dok nije sirupasta, polijte je po pečenim krilcima i pecite još 10-ak minuta, dok se krilca ne glaziraju.
Kuhajte kelj u slanoj kipućoj vodi dok nije mekan, oko 15 minuta. Ocijedite od vode. Kuhajte krumpir u slatkom vrhnju, posoljen dok nije mekan, oko 20 minuta.
Pasirajte krumpir s keljom dok pire nije gladak. Začinite svježe mljevenim paprom po želji.