22 CANS

Peter Molyneux napustio Lionhead i Microsoft

08.03.2012 u 10:31

Bionic
Reading

Jedan od najkontroverznijih autora u gaming industriji na iznenađenje mnogih napustio je Lionhead, studio koji je sam osnovao

'S pomiješanim osjećajima donio samo odluku da napustim Microsoft i Lionhead Studios, kompaniju u čijem sam osnivanju sudjelovao 1997. godine, i to nakon što dovršim posao na Fable: The Journey. Ostajem iznimno ponosan na ljude, proizvode i iskustva koja smo kreirali, od Black & Whitea preko Fablea do rada na projektu za Kinect Milo and Kate. Ipak, osjetio sam da je vrijeme za nove izazove. Želim zahvaliti ljudima u Lionheadu i partnerima u Microsoft Studios za njihovu potporu i nevjerojatan rad kroz godine', tim riječima Peter Molyneux objavio je svoj odlazak iz Lionheada u kojemu je smatran glavnim vizionarom i kreativcem.

 

 

Čovjek poznat po kultnim igrama poput Populousa i Black & Whitea u posljednje je vrijeme nažalost postao sinonim za neispunjena obećanja i neizvršene revolucije koje je svako malo najavljivao. Tako je, prema najavama, svaka igra Fable trebala biti nešto potpuno spektakularno, a nakon što su igre redovito ispadale tek prosječne čovjek se ispričavao, ali i istu grešku radio prilikom izlaska sljedeće igre.

 

Kormilo u Lionheadu od Molyneuxa preuzet će Mark Webley, a Molyneux će u savjetodavnoj ulazi ostati u Lionheadu do dovršetka naslova Fable: The Journey. Novo utočište pronašao je u novom studiju pod imenom 22 Cans koji je u siječnju osnovao Tim Rance nakon što je napustio Lionhead.

 

S obzirom na vrlo prosječnu kvalitetu nekoliko posljednjih igara, teško je procijeniti kolik je ovo gubitak za Lionhead, no bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li Molyneux u 22 Cans ispuniti neko od svojih obećanja.