Ovo jelo izvrsno je za svaki dan, a sigurno nećete pogriješiti ako ga poslužite za obiteljski nedjeljni ručak
SASTOJCI:
2 polovice pilećih prsa, bez kosti
čili prah
maslinovo ulje
3 fileta slanih inćuna
naribana korica naranče
sitno nasjeckana menta ili peršin
4 žlice maslinovog ulja
2 glavice koromača
8 kriški limete
sol i svježe mljeveni papar
PRIPREMA:
Razrežite pileća prsa vodoravno po pola, ali ne do kraja, da ih možete otvoriti kao knjigu. Položite tako otvorena prsa između dva sloja plastične folije i tucite s batom za meso, prema van, tako da im povećate površinu i stanjite na cca 5-7 mm debljine. Posolite sa svake strane. Pomiješajte chili prah s nekoliko žlica maslinovog ulje i u tu smjesu uvaljajte meso te ostavite da se marinira dok ne pripremite ostatak.
Koromač operite i odstranite mu vanjske vlaknaste slojeve, kao i gornje. Razrežite na četvrtine ili osmine, ovisno u veličini. Kuhajte koromač u slanoj kipućoj vodi 5 minuta. U međuvremenu nasjeckajte slane inćune, naribajte koricu od naranče i pomiješajte s maslinovim uljem. Kad koromač omekša, ocijedite ga i toplog pomiješajte s dresingom od inćuna, narančine korice i maslinovog ulja. Zagrijte gril tavu i pecite kriške koromača dok ne dobiju lijepu zlatnu boju sa svake strane. Pospite peršinom ili mentom i nakapajte dresingom.
Zagrijte tavu i pecite meso, dvije minute sa svake strane. Poslužite s koromačem.