sramotno ponašanje

Pitali smo policiju što radi po pitanju ustaških obilježja iz Imotskog, evo odgovora

Bionic
Reading

Sramotni prizori iz Imotskog u utorak prije koncerta, kada je više osoba nosilo ustaška obilježja i vikalo ustaški pozdrav 'Za dom spremni' te pjevalo ustašku pjesmu 'Evo zore, evo dana', izazvali su negodovanje javnosti, a s obzirom na to da je policija postupala u sličnim slučajevima dan prije u Kninu, tportal je policiju pitao je li postupala i u Imotskom

Splitsko-dalmatinsku policiju upitali smo je li postupala u Imotskom 6. kolovoza uoči, tijekom ili nakon koncerta 'Imotski ne zaboravi' vezano uz korištenje nedozvoljenog znakovlja, uzvikivanje slogana ili pjevanje pjesama koje potiču na mržnju i diskriminaciju, odnosno koje su zabranjene po bilo kojoj drugoj osnovi.

Također smo pitali, ako je bilo postupanja, da nam dostave broj procesuiranih osoba te konkretnije informacije o pokrenutim postupcima i konkretnim djelima za koja se osobe terete, a pitali smo i za detalje ostalog policijskog postupanja toga dana u Imotskom, vezano za održavanje koncerta Dražena Zečića i Mate Bulića, a na kojem je nakon dugo vremen nastupio i Marko Perković Thompson. Iz PU splitsko-dalmatinske na naš opsežan upit kratko su odgovorili.

  • +15
Koncert 'Imotski ne zaboravi' Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

'Nastavno na Vaš upit, obavještavamo Vas da policija obavlja potrebne provjere te će provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i daljnjeg postupanja policije', odgovorili su nam iz policije vezano za ustaška obilježja, pozdrave i pjesme, dok su nam za ostala postupanja odgovorili sljedeće:

'U odnosu na održano javno okupljanje od sinoć možemo Vas izvijestiti kako nisu evidentirana oštećenja imovine, ozljeđivanja osoba, narušavanja javnog reda i mira s elementima nasilja. Policijski službenici sankcionirali su jednu osobu zbog sumnje u počinjenje prekršaj protiv javnog reda i mira te je kod dvije osobe pronađena pirotehnika.'