'VEĆINA JE STABILNA'

Plenković odgovorio boji li se knjige Martine Dalić i crne bilježnice Ivice Todorića

01.09.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković otvorio je u subotu 13. Dubrovnik Forum, tradicionalnu međunarodnu konferenciju. Nakon uvodnog govora odgovarao je na pitanja novinara.

Novinari su, prenosi Dnevnik.hr, pitali premijera Plenkovića o Uljaniku i aktualnim događanjima vezanim uz brodogradilište. Kako je kazao, Europska komisija je bila obaviještena o svemu što se događa u Uljaniku, vezano uz plaće, i nije bilo kritika iz Bruxellesa.

"Oni se slažu s tim. Imali smo sastanak s ljudima iz brodogradilišta u Vladi, rekli smo da ćemo pronaći rješenje i ispunili smo obećanje. Stalo nam je da pronađemo rješenje za održivost hrvatske brodgradnje", dodao je Plenković.

Na pitanje o tome traži li Vlada novog strateškog partnera za Uljanik i je li to Ukrajinac Vadim Navinsky, nije dao odgovor. "Ja čitam novine kao i vi", kazao je.

Problem s plaćama mogao bi se pojaviti već sljedeći mjesec. "Mi smo imali sastanak s radnicima i sindikatima u ponedjeljak. Na tom sastanku smo rekli kako ćemo pronaći rješenje i mi smo to obećanje ispunili. Sve ono što je meni, kao predsjedniku Vlade stalo - je da pronađemo model za održivost hrvatske brodogradnje. Sve što se radi u budućnosti mora biti financijski održivo", dodao je.

Prema riječima premijera Andreja Plenkovića, ne strahuje od knjige Martine Dalić. Za crnu bilježnicu Ivice Todorića kaže kako nema nikakvih saznanja.

Nakon posljednjih događanja ponovo se pojavilo pitanje prijevremenih izbora. "Što se mene tiče, položaj mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade je stabilan, ali i parlamentarne većine. Radimo svoj posao i brinemo o smjeru u kojem treba ići Hrvatska i kako treba rasti hrvatsko gospodarstvo kako bi nezaposlenost bila povijesno niska", kazao je Plenković.

"Ostvarujemo sve što smo zacrtali", dodao je.

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Plenković smatra kako problem nije niti Milinović koji je izjavio kako Vladu neće bezrezervno podržati. "Za mene nije ništa problem. Čovjek je župan, nije saborski zastupnik. Što se tiče spremnosti za prijevremene izbore - mislim da smo jučer rekli da smo spremni na sve scenarije koji god to bili, ali ono što je meni važno - očekujem od razumnih ljudi u HDZ-u da podrže smjer kojim ide Hrvatska jer je to dobar smjer za HDZ i za Hrvatsku", kazao je premijer Andrej Plenković.

Na pitanje zašto nije odgovorio na prozivanje predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kazao je kako će Vlada odgovoriti.