PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

Plenković o izborima u HDZ-u: Nema smisla ići protiv tima koji pobjeđuje

01.07.2024 u 17:40

Bionic
Reading

Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a novinarima se kratko obratio predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Uz kratak osvrt na današnji posjet skupu hrvatskih izvoznika te potvrdu da gorivo poskupljuje, govorio je uglavnom o unutarstranačkim temama

Rekao je kako na unutarstranačke izbore ide s istom ekipom kao i prošli put.

'Tomo Medved kandidat je za za zamjenika predsjednika, Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić i Oleg Butković bit će kandidati za potpredsjednike, a ja za predsjednika. Predstavili smo i program pod nazivom 'Zajedno za sve izazove', što je logično jer se nastavlja na kampanju za Sabor. A danas, sutra i iduća dva tjedna obići ćemo sve županijske organizacije', rekao je Plenković.

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika/PIXSELL

Upitan zašto na izborima nema protukandidata, Plenković kaže kako nikome nije zabranjeno kandidirati se na izborima.

'Svi članovi su pokazali podršku vodstvu stranke i ako vratimo film unazad, pobijedili smo u manje od dva mjeseca na dvama izborima pa nema smisla kandidirati se protiv tima koji pobjeđuje', rekao je.

Dodao je da HDZ još uvijek nije odabrao kandidata za predsjedničke izbore, dok o mogućem ostanku Borisa Vujčića na čelu Hrvatske narodne banke kaže kako su 'velike šanse da ostane'.