ENHANCED DITION

Poboljšano izdanje legendarnog Baldur's Gatea u rujnu

27.07.2012 u 10:06

Bionic
Reading

Baldurs Gate: Enhanced Edition, poboljšano i prošireno izdanje kultnog RPG-a, na tržištu će se pojaviti u rujnu, objavio je Beamdog, studio zadužen za remasteriranje postojeće igre, ali i razvoj novih sadržaja

Baldur's Gate na tržištu se pojavio davne 1998. godine i BioWare lansirao među zvijeze. Igra je, naime, gotovo instantno postala kultna, a tu titulu drži i danas. Baldur's Gate II koji je izašao dvije godine kasnije postigao je još već uspjeh. Ranije ove godine najavljeno je pak Enhanced, poboljšano izdanje prve igre, ali i druge, na kojoj radi Overhaul Games studio pod vlasništvom Beamdoga.

 

Osim poboljšanih vizualnih i zvučnih aspekata igre, Enhanced Edition sadržavat će i potpuno nove likove, ali i potpuno novi dio scenarija koji će potrajati šest sati. Da, dobro ste čuli, samo jedna nadodana misija trajati će više no singleplayer kampanje većine blockbuster igara današnjice.

 

Igra će u verziji za PC i Mac stajati vrlo prihvatljivih 20$ te 10$ u verziji za iPad. U razvoju je i verzija za Android uređaje, no još nije poznat njen datum izlaska, a ni cijena.

 

 

Baldur's Gate: Enhanced Edition na tržištu će se pojaviti 18. rujna ove godine, dok će se remasterirano izdanje Baldur's Gatea II pojaviti tijekom 2013. godine.