misteriozan slučaj

Podignuta optužnica za ubojstvo Danke Ilić: Tijelo djevojčice još nije pronađeno

24.09.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića zbog sumnje da su odgovorni za smrt djevojčice Danke Ilić (2) u selu Banjsko Polje u blizini Bora

Prema informacijama kojima raspolaže Nova.rs, optužnica je već dostavljena Višem sudu.

Jankovića i Dragijevića terete da su službenim vozilom komunalnog poduzeća JKP Vodovod udarili djevojčicu, nakon čega su je zadavili, a njezino tijelo sakrili na nepoznatoj lokaciji.

  • +3
Dovođenje ubojica Danke Ilić u tužiteljstvo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Danka Ilić (2), djevojčica iz Bora, nestala je u Banjskom Polju, gdje je boravila s majkom i bratom. Njezina majka je na trenutak skrenula pažnju kako bi dala vodu drugom djetetu, a kada se okrenula, djevojčica je već bila nestala.

Tijelo do danas nije pronađeno

Potraga za njom trajala je desetak dana i u njoj su sudjelovali pripadnici MUP-a Srbije, volonteri, gorska služba spašavanja i brojni drugi, ali nije bilo nikakvih tragova koji bi ukazivali na njezinu sudbinu.

Deset dana kasnije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da su dvojica muškarca uhićena i da su priznali zločin pred policijom. U pitanju su radnici JKP-a Vodovod Dejan Dragijević i Srđan Janković, a tog dana bili su na radnom zadatku.

Prema njihovim prvobitnim izjavama, automobilom su udarili djevojčicu pored ceste, a zatim je, onesviještenu, stavili u vozilo i nastavili dalje. Kada se djevojčica probudila i počela plakati, jedan od njih ju je zadavio, a njezino tijelo su bacili na deponij u blizini mjesta nestanka.

Istragom je otkriveno da je Dragijević poslije ubojstva premještao tijelo djevojčice na nekoliko lokacija, ali ono do danas nije pronađeno.

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL

Optuženici mijenjali priču

Iako su u početku priznali zločin, kasnije su negirali sve, tvrdeći da su priznanja bila iznuđena pod pritiskom.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da su obojica osumnjičenih pala na poligrafskom testiranju. Navodno je u premještanju tijela Dragijeviću pomogao brat. Njega su policajci usmrtili u stanici u Boru, čime je jedan od ključnih svjedoka u ovom slučaju izgubio život.