UKRADEN NAKIT

Pokradena zlatarnica u Zagrebu

31.07.2010 u 16:27

Bionic
Reading

Nepoznati provalnik jučer je popodne obio izložbeni ormarić zlatarnice u zagrebačkoj Ilici iz kojega je ukrao razni nakit čija se vrijednost procjenuje na nekoliko desetaka tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija

Jučer između 14,15 i 14,45 sati na Črnomercu nepoznati je kradljivac provalio u izložbeni ormarić zlatarnice 'Šahta Roko', koji je postavljen na ogradi dvorišta zgrade u kojoj posluje zlatarnica u vlasništvu 59-godišnjaka. Iz ormarića je ukraden nakit vrijedan više desetaka tisuća kuna.

Zagrebačka je policija izvijestila i da je u stanu 20-godišnjaka, jednog iz tročlane skupine koja je jučer uhićena zbog krađe na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj aveniji, pronašla i zaplijenila 358 stabljika marihuane.

Naime, trojica mladića u dobi od 28, 25 i 20 godina su oko 1 sat u noći s četvrtka na petak provalili u benzinsku postaju u Zagrebačkoj aveniji te ukrali 20.000 kuna, 165.000 kupona za nagradnu igru i 50 šteka cigareta. Nakon krađe otišli su do vozila Mitsubishi Lancer koje su ostavili na parkiralištu u obližnjoj Jablanskoj ulici i krenuli prema raskrižju sa Zagrebačkom avenijom, gdje ih je uočila policijska patrola, pa je trojac automobilom počeo bježati, a policija je krenula za njima.

U naselju Oranice, u Pavlenskom putu, osumnjičeni su vozilom naletjeli na metalnu dvorišnu ogradu, izašli iz vozila te počeli trčati, no policajci su ih sustigli i priveli u postaju i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, nakon kojega su odvedeni u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Policija je naknadno pretražila obiteljsku kuću 20-godišnjaka u Horvatovoj ulici, u kojoj je pronašla i zaplijenila 358 stabljika marihuane.

Osumnjičeni trojac od ranije je evidentiran zbog imovinskih delikata i zlouporabe droge.