slučaj iz krnjaka

Policija kaznu od 700 eura zbog naljepnica HOS-a stavila van snage

26.08.2024 u 14:42

Bionic
Reading

Policija je reagirala nakon što ju je Anto Đapić, bivši saborski zastupnik HSP-a, prozvao da je zbog tri naljepnice HOS-a na automobilu čovjeku u Krnjaku izdan prekršajni nalog u iznosu od 700 eura. Iz PU Karlovačke navode kako je nalog stavljen izvan snage, a kriminalističko istraživanje se nastavlja

Policija je potvrdila da je nalog kojeg je Đapić objavio na Facebooku te da su ga izdali policijski službenici Policijske postaje Slunj 23. kolovoza budući da su utvrdili da na javnom mjestu na osobnom vozilu ima istaknute tri naljepnice čime su smatrali da je 62-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

'S obzirom na naknadno utvrđeno i činjenicu da isticanje navedenih natpisa ne čini obilježje spomenutog prekršaja, sporni nalog je rješenjem stavljen izvan snage. Također obavještavamo kako se kriminalističko istraživanje temeljem prethodno zaprimljene prijave građanina nastavlja, u smislu utvrđivanja jesu li postojala ili još postoje druga obilježja na vozilu kojima bi se ostvarivali elementi prekršaja', navela je policija.