bivši zastupnik

Politički tajnik IDS-a podnio ostavku i povukao se iz politike

30.07.2024 u 12:13

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik iz redova IDS-a Emil Daus izvijestio je u utorak putem društvenih mreža da je podnio ostavku na funkciju političkog tajnika te stranke, koju je obnašao posljednje dvije godine, te da se više neće profesionalno baviti politikom.

"Nakon 15 godina došlo je vrijeme za promjenu i nastavak životnog puta izvan profesionalnog bavljenja politikom. Iznimna mi je čast i posebno sam ponosan na to što sam imao prilike tri puta zaredom biti neposredno od svojih sumještana izabran za načelnika općine Cerovlje te biti saborski zastupnik u 9. i 10. sazivu Hrvatskog sabora", naveo je Daus u objavi.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus potvrdio je novinarima da je Daus podnio ostavku iz osobnih razloga te je o tome obavijestio Predsjedništvo stranke.

"Iza njega je 15 godina uspješnog političkog rada u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u kojima je uvijek radio na dobrobit Istre i svih njenih ljudi. Isto tako, Emil je uvijek uspješno i ponosno predstavljao IDS te smo mu na tome zahvalni", rekao je Paus objasnivši kako je uloga političkog tajnika zapravo koordinacija rada stranke na svim razinama, od Europskog parlamenta i Hrvatskog sabora do Županijske skupštine i podružnica.

Politički tajnik aktivno je sudjelovao u stvaranju i provedbi politika stranke te je njegov rad doprinio jačanju organizacije. Iako je njegova uloga posljednjih godina bila značajna, IDS je i ranijih godina djelovao bez političkog tajnika te će o eventualnom popunjavanju tog mjesta odluku donijeti Predsjedništvo IDS-a,  poručio je Paus.