Pravo je zadovoljstvo kada ostatke hrane od prethodnog dana uspijete pretvoriti u jednako ukusan svjež obrok. Ana će jučerašnju polovicu pileta pretvoriti u osvježavajuće polpete sa slatko-kiselim umakom
SASTOJCI:
50 g kruha starog jedan dan
2 žlice mlijeka
300 g puretine ili piletine, pečene ili kuhane, očišćene od kože i kostiju, mljevene ili sitno nasjeckane
200 g kuhanog krumpira u obliku pirea
50 g naribanog parmezana
2 mala jaja
1 režanj češnjaka
25 g peršina
naribana korica 1 limuna
100 g krušnih mrvica
100 ml ulja, sol i svježe mljeven papar
Za umak:
200 ml maslinovog ulja
2 klekove bobice
2 svježa lovorova lista
2 ljubičasta luka narezana na tanke ploške
60 ml bijelog vinskog octa
50 g svijetlih malih grožđica (sultana)
sol i papar