STRAVA KOD TUNELA KRPANI

Ponuđene ostavke zbog nesreće na A1

05.12.2013 u 14:49

Bionic
Reading

Šef i član Uprave Hrvatskih autocesta - Održavanje i naplata cestarine, Alen Kruhak i Željko Horvat, ponudili su ostavke zbog nesreće na autocesti Zagreb - Split kod tunela Krpani koja se dogodila u subotu i u kojoj je poginulo troje ljudi

Nesreća se dogodila zbog poledice, do koje ne bi došlo da su HAC-ONC-ove službe radile svoj posao.

O prihvaćanju ostavki odlučit će Uprava HAC-a.

HAC-ova interna kontrola stanja u prometu i na autocesti u vrijeme kad se prošle subote dogodio lančani sudar na nadvožnjaku Krpani trebala bi završiti danas, a o njenim rezultatima, te o navodnim ostavkama u HAC-u i HAC-ovoj tvrtki 'Održavanje i naplata cestarina' javnost će biti obaviještena uskoro, doznaje se danas u tim tvrtkama.

'U vezi medijskih napisa o ostavkama dvojice članova uprave HAC-ONC-a Alena Kruhaka i Željka Horvata kontaktirala sam upravu, ali nemam službenu informaciju, čak ni hoćemo li tijekom današnjeg dana imati izjavu za javnost, ali ipak očekujem da ćemo sazvati presicu', kazala je Hini glasnogovornica 'Održavanje i naplata cestarina' Andrea Haleuš.

Potvrdila je da je za danas predviđen završetak interne istrage o prometnoj nesreći 30. studenog na nadvožnjaku Krpani, te da je bilo planirano da će se HAC s prvom informacijom danas obratiti javnosti.

'Na tome se radi danju i noću, opsežan je broj podataka i danas će biti gotovo', kazala je Haleuš.

Na primjedbu da su im sigurno od prvog trenutka dostupne dvije-tri meteorološke činjenice koje zanimaju javnost, Haleuš je odgovorila: 'Možda, ali nemam dozvolu ni za kakvu izjavu'.

'Nisam Vam u mogućnosti dati tražene podatke do okončanja istrage', objasnila je i istaknula da će javnost 'pravodobno biti obaviještena o daljnjim postupanjima'.

Tijekom prijepodneva nedostupan je bio i Zvonimir Pilih, koji u Samostalnom odjelu za unutarnju kontrolu i nepravilnosti radi na istrazi o nesreći, odnosno na provjeri je li se u subotu 30. studenog u cijelosti poštivao protokol predviđen dokumentom 'Politika kvalitete, upravljanja okolišem te zdravljem i sigurnošću'.

U subotu 30. studenog, u lančnom sudaru 16 vozila poginule su tri osobe i ozlijeđeno ih je 17. Zamjenica općinske državne odvjetnice potvrdila je da se sve dogodilo 'u okolnostima poledice na cesti'.