buktinja u zagrebu

Požar na Jakuševcu, gorio glomazni otpad, oglasio se i Zagrebački holding

27.06.2024 u 07:40

Bionic
Reading

Noćas oko 1 sat iza ponoći buknuo je požar glomaznog otpada u Servisno operativnom centru (tzv. SOC) u Jakuševcu, izvijestila je Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec na Facebooku

'Na požar je izašlo nekoliko vatrogasnih interventnih vozila. U dijelu naselja Jakuševec osjeća se jaki smrad po gareži, plastici i dimu koji mogu ugroziti zdravlje okolnih stanovnika', navodi udruga.

'Preporučamo stanovnicima u Jakuševcu da zatvore prozore kako štetne čestice i plinovi ne bi ulazili u stanove', piše udruga na Facebooku. Na objavljenim fotografijama i videu može se vidjeti požar i gusti crni dim. Jutros se oglasio i Zagrebački holding.

  • +8
Požar na Jakuševcu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

'Noćas oko 2h došlo je do požara na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec. Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto iza 3h. Dežurni vatrogasac radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga odmah po izbijanju uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih niti značajnijih oštećenja.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi. Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate mjerenja očekujemo u jutarnjim satima', navodi se u priopćenju iz Holdinga.

sve osim nogometa

Učitavanje...