drava international

Požar u Osijeku je lokaliziran

07.08.2024 u 17:39

Bionic
Reading

Zapovjednik JVP-a Osijek Goran Ivković izvijestio je u srijedu kako je na požarištu u tvrtki Drava International 60 vatrogasaca, 20 vozila, a pristižu i pripadnici DVD-a i CZ-a te je izrazio nadu da bi požar uskoro u potpunosti trebao biti ugašen

Naveo je i da su od građana koji su prolazili uz cestu pored te tvrtke za preradu i skladištenje plastike dobili dojavu u 15,12 sati kako gore bale plastike.

"Izašli smo s dežurnom smjenom i procijenjeno je da se osobnim snagama požar ne može ugasiti te je podignuta cijela postrojba. Podignute su sve vatrogasne snage s područja Vatrogasne zajednice Grada Osijeka kao i s područja OBŽ. Požar je lokaliziran a s obzirom da je vjetar puhao u smjeru objekata uspjeli smo ih obraniti i trenutačno na požar nabacujemo pjenu", rekao je Ivković.

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jakšić

Nada se i da će, kada uvedu mehanizaciju, što bi trebalo biti za sat ili dva, požar koji je sada lokaliziran i ne procjenjuje se veća materijalna šteta, biti u potpunosti ugašen.

Podsjetio je da se preventivno morao isključiti i dalekovod ali da je sve pod kontrolom vatrogasaca i dežurnih službi.

"Imali smo osjet plina, nije se radilo o curenju iz objekta nego smo od HEP Plina tražili zatvaranje plinskih instalacija tako da je i to osigurano", dodao je Ivković.

Na upit o tome kako se čula i eksplozija Ivković je kazao kako su oni upoznati s tim ali da o tome ne može ništa govoriti za sada.

"Vatrogasci imaju dovoljno vozila, dovoljno snaga i vode da su uspjeli u kratko vrijeme lokalizirati požar. Na požarištu je 20 vozila, 60 vatrogasaca, a pristižu i pripadnici dobrovoljnih društava i civilna zaštita. Aktivirat ćemo i robot i trebat će nam još dosta mehanizacije s obzirom da se radi o balama plastike. Objekt je bitan za grad Osijek. Poslije nas ulazi inspekcija zaštite od požara koja će utvrditi jesu li vatrogasni prosjeci bili po pravilima napravljeni", pojasnio je Ivković.

  • +2
Požar u pogonu tvrtke Drava International Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov