n/a

Prhki keksi od limuna i maka

09.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Limun i mak se odlično slažu. Ove ukusne kekse jednostavno je napraviti, a možete ih poslužiti u svim prilikama

SASTOJCI:

Za oko 20 keksa

200 g maslaca
¾ šalice šećera u prahu
2 žličice limunovog soka
1 žličica naribane korice limuna
sjemenke iz štapića vanilije
300 g brašna
1 i pol žlice sjemenki maka
½ žličice soli

PRIPREMA:

Mikserom tucite maslac i šećer dok maslac ne postane pjenast. Dodajte limunov sok, koricu i sjemenke vanilije.
Pomiješajte u drugoj posudi brašno, mak i sol. Umiješajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i dobro promiješajte.
Oblikujte tijesto u disk, razvaljajte između dva komada masnog papira na 7 mm debljine. Stavite u hladnjak na 30 minuta ili u zamrzivač na 10 minuta da se tijesto stisne.
Zagrijte pećnicu na 150°C. Rezačem po želji izrežite kekse i položite ih na lim, s razmakom od oko 2 cm. Ispikajte kekse s vilicom i pecite oko 25 minuta, dok nisu svijetlo zlatne boje.