huliganizam u grčkoj

Procurila imena uhićenih u Ateni, među njima i šef Udruge navijača Dinama

10.08.2023 u 15:58

Bionic
Reading

Dokčekaju rasplet sudbine u Ateni, u medijma su se počela pojavljivati imena uhićenih BBB-ovaca

Kako je potvrđeno Jutarnjem listu, među uhićenima u Grčkoj je i Tomislav Terzić, diplomirani inženjer elektrotehnike i zaposlenik jedne velike zagrebačke tvrtke, inače predsjednik Udruge navijača Dinama.

Terzić je sudjelovao i u masovnoj tučnjavi Boysa i Torcide 14. travnja 2019., koja se dogodila na terasi kafića na Trešnjevačkom trgu u Zagrebu uoči utakmice Hajduka i Lokomotive. Policija je privela ukupno 25 osoba, a o vandalizmu su svjedočile snimke nadzornih kamera i građana na kojima se vidjelo bacanje stolica i stolova s terase kafića kod kojeg je izbio sukob.

Još jedan sudionik te tučnjave, Ivan K. iz okolice Zagreba, ali prijavljen u Rijeci, također je među uhićenima u Ateni. Navodno je među uhićenima i Dragan K. s prebivalištem u Beču, poznat kao jedan od vođa navijača austrijskog Rapida.

Među uhićenima je i Ivan Lulić (25) pomoćni trener u zagrebačkom karate klubu Bushido, što je potvrdio glavni trener tog kluba.

  • +13
Uhićeni huligani izvedeni pred tužitelja Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, jer za to još uvijek nema službene potvrde ni od strane grčke ni hrvatske policije, sve ukazuje na to da je u ponedjeljak navečer bio dogovoren "bliski susret" navijača Dinama i AEK-a u zoni stadiona u Ateni. Neslužbeno se doznaje da su i organizatori, a riječ je također o istaknutim vođama Boysa, uspjeli brodom napustiti Grčku prije nego što je grčka policija upalila crveni alarm i poslala popis svim graničnim prijelazima.