DIPLOMATSKI AMATERIZAM

'Prokockali smo povjerenje, treba priznati grešku'

23.09.2013 u 22:58

Bionic
Reading

'Prokockali smo povjerenje. Hrvatska treba napraviti odlučnu gestu kako ova zemlja ne bi zaista postala ptičji rezervat u kojem vlada ptičje ludilo. Bolje je priznati grešku nego živjeti u sjeni promašaja', izjavio je komentator tportala i bivši diplomat Dražen Vukov Colić u 'Dnevniku 3', govoreći o izbornoj pobjedi Angele Merkel i poziciji Hrvatske nakon slučaja 'lex Perković'

U razgovoru za 'Dnevnik 3' Dražen Vukov Colić kazao je kako svi znamo da su Bugarska i Rumunjska napravile greške na početku članstva u EU, prije šest godina, koje im još uvijek nisu oproštene.

'Od toga ostaje gorak okus u ustima, teško se to može obrisati, bez obzira hoće li nam EU dati sankcije ili ne. Svi će govoriti: 'To je bila ona Hrvatska koja je pokušala zaobići EU pravila!'', rekao je.

Iako je premijer donedavno uvjeravao hrvatsku javnost da je 'lex Perković' u našim, palanačkim okvirima, nakon današnje izjave jasno je da je Merkel itekako upoznata s hrvatskim slučajem. 'Možete li zamisliti da kancelarka Njemačke ne zna za koga njezina zemlja izdaje europski uhidbeni nalog za uhićenje? Sada su maske pale', komentirao je Vukov Colić. 

Vladi je poručio da je 'totalna besmislica i diplomatski amaterizam' bilo tvrditi da mišljenje Viviane Reding nije važno.

Na pitanje je li jedan od razloga nedolaska Angele Merkel na proslavu u Zagreb povodom ulaska Hrvatske u EU 'lex Perković', rekao je: 'Sigurno da je jedan od razloga, mijenjanje europskih stečevina dva dana prije ulaska u EU, iako smo već imali loš publicitet. Sjetite se kako je premijer tvrdio da samo žuti Bild piše loše o Hrvatskoj.'