NESTALA PRIJE 10 DANA

Pronađena oteta djevojčica u Srbiji, otmičar u bijegu

29.12.2019 u 17:02

Bionic
Reading

Djevojčica Monika Karimanović (12), koja je nestala prije 10 dana, pronađena je u selu Svrljiški Mirkovac. Ninoslav Jovanović, kojeg se sumnjiči za njenu otmicu, još je u bijegu, ali u policijskom okruženju, pišu srpski mediji

Djevojčica je pronađena u selu iz kojeg je majka Ninoslava Jovanovića. Pronađena je u napuštenoj vikendici, piše Blic. Odmah se javila roditeljima, nakon toga je vozilom Hitne pomoći prevezena u nišku bolnicu.

Nije teže ozlijeđena, ima ogrebotine po tijelu i nije životno ugrožena. Svjesna je svega, komunikativna je i razgovara s psihologom.

'U tijeku su pretrage, razgovori sa psihologom i socijalnim radnikom. Djevojčica će ostati večaras na klinici s majkom', izjavio je Zoran Radovanović iz Kliničkog centra Niš.

Nakon što im je uspio pobjeći prilikom pronalaska djevojčice, policija zna gdje se Jovanović nalazi i opkolila ga je.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je kako su sve policijske snage na terenu, pretražuje se svaki centimetar kotara i neće se stati dok se zločinac ne pronađe.

Ninoslav Jovanović je 46-godišnji višestruki silovatelj, poznatiji kao Malčanski berberin, za kojeg se sumnja da je 12-godišnju djevojčicu oteo 20. prosinca oko 7.20 sati, kada je krenula u Osnovnu školu 'Zoran Đinđić' u Brzom Brodu.

Ovo je treći put u posljednje 23 godine da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem, piše N1. Prvi put je potraga organizirana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i 14-godišnju djevojčicu. Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhićen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je 12-godišnju djevojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bijegu pokušao je silovati još jednu 12-godišnju djevojčicu, ali je nju spasio drvosječa.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet mjeseci. Na slobodi je od siječnja 2019., piše N1.

U intenzivnoj potrazi za Monikom Karimanović sudjelovalo je preko 800 ljudi.