OSTOJIĆ VRATIO LOPTICU

'Prvo sam pomislio da joj je netko hakirao profil na Facebooku'

17.10.2015 u 19:19

Bionic
Reading

Komentirajući u Dnevniku HRT-a izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je rekla da tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju, ministar Ranko Ostojić kazao je kako žali zbog njezine takve izjave te da je prvo pomislio da joj je netko hakirao Facebook. Reagirala je i ministrica Vesna Pusić koja je izjavu okarakterizirala kao 'van zdrave pameti, Jadranka Kosor koja je na Twitteru napisala 'Nitko do sada nije nagazio na Ustav i ustavne ovlasti kao ovo prijeteće Fb priopćenje', Bojan Glavašević koji je tvitnuo da predsjednica prijeti državnim udarom.

Podsjetimo, šamaranje izjavama između predsjednice i ministra traje od subote ujutro kada je na pitanje da komentira izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović kako bi se sve izbjeglice trebale preusmjeriti na službene granične prijelaze poput Tovarnika, Bajakova, ministar Ranko Ostojić je odgovorio da 'to ona s lakoćom može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji'.

Predsjednica mu je ubrzo odgovorila iz Kine gdje boravi, a odgovor je objavila na Facebooku. 'Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav', odgovorila je na svom Facebooku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ostojić je dalje odgovorio, a osim ironične opaske o hakiranom Facebooku, dodao je kako nije korektno zabijati nož u leđa ljudima koji su korektno obavili svoj posao i rade po 12 sati dnevno, misleći pritom na ljude koji brinu o izbjeglicama koji prolaze kroz Hrvatsku.