Lagana salata idealna za vruće ljetne dane koji su pred nama
SASTOJCI:
1 manja pureća prsa ili polovica većih u komadu (oko 600 grama)
1 l vode
50 g krupne morske soli
40 g svijetlog meda
1 glavica češnjaka
pola mrkve narezane na ploške
pola luka razrezanog na veće kriške
kadulja svježa
1 limun
1 crvena naranča
aceto balsamico
maslinovo ulje
endivija salata
vlasac
sol i papar
1 paket vrećica za pečenje srednje veličine
PRIPREMA:
Stavite pureće prsa u salamuru od vode u kojoj ste rastopili krupnu sol i med. Dodajte neoguljeni, nagnječeni češnjak, malo kadulje, koricu od limuna. Ostavite najmanje 6 sati u hladnjaku.
Izvadite meso iz salamure, osušite ga, stavite u vrećicu za pečenje zajedno s mrkvom, lukom, malo maslinovog ulja, češnjakom, kaduljom i limunovom koricom iz salamure, dobro zatvorite i pecite na 210ºC 25-30 min. Pustite da se malo ohladi u vrećici.
Narežite prsa na tanke ploške. Odrežite vodoravno vrh i dno naranči, zatim i koru tako da odstranite sav bijeli sloj. Napravite filete tako da zarezujete između membrana koje razdvajaju režnjeve. Ocijedite kratko u cjedilu.
Napravite dresing od maslinovog ulja, malo aceta balsamica, vlasca, narančinog soka, soli i papra. Položite listove endivije i filete naranče na tanjur, na njih ploške puretine i začinite dresingom.