VRLO OPTIMISTIČNO

Pusić: Neće biti nikakvih negativnih posljedica za RH!

19.09.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako će problem vezan uz primjenu europskog uhidbenog naloga, poznat kao lex Perković, biti riješen na vrijeme, te je vrlo optimistična u tom pogledu tvrdeći kako za Hrvatsku neće biti negativnih posljedica

Europska komisija od Hrvatske traži da ukine ograničenje primjene europskog uhidbenog naloga, a u suprotnom je najavila mogućnost uvođenja sankcija protiv Hrvatske.

Vlada je u pismu Europskoj komisiji najavila da će se taj zakon naći na njezinom dnevnom redu na današnjoj sjednici, no kako se to nije dogodilo novinare je zanimalo koji su razlozi i kada će zakon biti na Vladi.

'Bit će na vrijeme i s voljom. Rješavamo problem na razuman način, ja sam vrlo optimistična. Problem ćemo riješiti i temeljem toga za Hrvatsku neće biti nikakvih negativnih posljedica', rekla je Pusić novinarima nakon Vladine sjednice.

'Po onome kako stvari sada stoje, sve ide u tom pogledu u razumnom i dobrom pravcu. I kada bude definitivno, naravno, moći ćemo vas o tome obavijestiti. To je sve što imam za sada o tome reći', dodala je ministrica Pusić.

Upitana znači li njezin optimizam da je 'pridobila premijera Zorana Milanovića na svoju stranu' ponovila je - 'To je sve što sam imala o tome reći'.