PROGOVARAJU KRITIČARI

Ranko Ostojić apelira na šefa stranke: Bero, ako ti je stalo do SDP-a, odstupi!

21.09.2017 u 14:59

Bionic
Reading

Nakon što je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin Bernardića optužio za loše vođenje stranke, stižu i druge kritike

Ovotjednu burnu sjednicu Kluba zastupnika, koju je između ostalog i sam napustio, komentirao je i Ranko Ostojić.

'Činjenica je da svaki član SDP-a ima pravo na svoj stav, ali isto tako to trebamo riješiti unutar stranke. Ja  ne želim doći na Klub i doći u situaciju da mi bilo tko servira odluku Predsjedništva, a da bih ja nakon toga dobio informaciju da to nije baš tako. Ja ne želim biti uvučen u situaciju, kao saborski zastupnik, da na osnovu netočnih informacija donosim odluke. Kad mi netko šalje poruku o tome da odem iz SDP-a, iz stranke u kojoj sam ja od njenog osnivanja, ja to smatram, ne samo uvredom, nego da predsjednik SDP-a to ne bi nikad smio reći. Mi smo izabrani od strane građana na parlamentarnim izborima u Sabor i kao takav neću prihvatiti da mi bilo tko dođe i kaže 'ako ti se ne sviđa idi.' To nije demokracija. Od predsjednika socijaldemokratske stranke očekuješ da se ponaša demokratski. Može poslušati kritiku, legitimno je izabran za predsjednika SDP-a, ali se postavlja pitanje što je odrađeno, a što obećano', rekao je Ostojić.

Smatra da Bernardić nije odradio ono što je obećao. 'Krivica, ukoliko je moja, ja ću za nju odgovarati. Ali moja krivica nije što se netko ne drži obećanja koja je dao, što doprinosi podjelama unutar stranke i umjesto da imamo uključivanje, mi zapravo imamo raspuštanje. I nisi siguran da li možeš slobodno govoriti', kaže Ostojić.

Upitan treba li Bernardić sam odstupiti, Ostojić je poručio: 'Neka on sam procjeni treba li odstupiti ili ne. Kad netko ne ostvaruje ništa već godinu dana i ne iskoristi svoju priliku kao mladi, novi predsjednik, lider opozicije. Kada obeća puno toga, a nakon toga to ne napravi, onda neću reći da treba odstupiti, ja ću ga zamoliti da odstupi. Bero, ako ti je stalo do SDP-a, trebaš odstupiti. Reci da si precijenio situaciju, nećeš time povrijediti članove koji su te izabrali, nego im možeš učiniti uslugu.'

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić