ATLAS ZADRŽAO SVOJE

Riječki 'sombrerosi' ostaju s Cufreom u Meksiku

18.12.2011 u 12:52

Bionic
Reading

Luis Delgadillo, Hebert Alferez i Carlos Gutierrez ne vraćaju se u Rijeku, već će nastaviti svoje karijere u Meksiku. Prvoligaš s Kantride tako će ostati uskraćen za vrlo dobre igrače koji su mu itekako oplemenili igru

Trojica meksičkih nogometaša koje je Atlas posudio Rijeci neće se vratiti na Kantridu. Odluka je to njihova matičnog kluba, koji se odnedavno pojačao još jednim nogometašem koji je zarađivao kruh u Hrvatskoj - Leom Cufreom. Luis Delgadillo, Hebert Alferez i Carlos Gutierrez tako su svoj posljednji susret u dresu bijelih s Kantride odigrali protiv Lučkog u predgrađu Zagreba (1:1) u posljednjem kolu domaćeg prvenstva igranom u 2011. godini.

Najveću korist od igranja u MAXtv Prvoj ligi definitivno je imao Gutierrez, kojemu je Atlas navodno povećao ugovor za čak pet puta (prema pisanju Novog lista, s dvije na 10.000 dolara mjesečno) i koji će jedini ostati u Atlasu. Ostali će na posudbu u manje meksičke klubove.

Sva trojica Meksikanaca bila su jako dobro primljena među navijačima, pa se tako na tribinama Kantride nerijetko mogao vidjeti i pokoji sombrero, što je ipak rijetkost u Hrvatskoj.

Uz spomenuti trojac, Rijeka će u proljetni dio sezone ući bez još nekoliko dosadašnjih nogometaša. Raskid ugovora već su dobili stoper Denis Ljubović, veznjak Neven Vukman i napadač Dražen Pilčić, čeka se samo potpis za raskid ugovora još jednog stopera, Marka Simanovića, a valja očekivati i odlazak polušpice Sandija Križmana i stopera Duje Bakovića.