PO UZORU NA PRO-RECCO

Rijeka postaje klub talijanskog poduzetnika Volpija?

26.01.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Prema pisanju najtiražnijeg dnevnog lista regije Ligurija Il secolo XIX, a kako prenosi portal www.mojarijeka.hr, ugledni talijanski industrijalac, vlasnik naftne kompanije Orlean Investa te vlasnik najbolje svjetske vaterpolske momčadi Pro recco, Gabriele Volpi spreman je kupiti riječkog nogometnog prvoligaša

Nakon što je Ćiro Blažević najavljivao dolazak kineskog kapitala u Rijeku, ali i pucnja u prazno, u klub s Kantride navodno bi mogao ući talijanski kapital. Tako barem piše u dnevniku Ligurija Il secolo XIX, a u tekstu se navodi kako su ugledni talijanski poslovnjak Gabriele Volpi i čelnici Rijeke već ostvarili kontakt i započeli pregovore. Volpi će posjetiti Rijeku 16. veljače i, kako je rekao razgovarati s pravnim vlasnicima kluba, odnosno s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. Prisustvovat će, zajedno sa suradnicima među kojima se ističe Damir Mišković dopredsjednik vaterpolskog kluba Primorje Erste banka, i dvoboju prvog proljetnog kola s Hajdukom.

'Odradili smo dobar dio predradnji. Za mene je tu riječ o jednostavnoj poslovnoj operaciji i vjerujem da ću 18. veljače biti vlasnik Rijeke', izjavio je Volpi za talijanski list.

U želji da Rijeku predstavi talijanskim čitateljima, autor teksta napisao je da se Rijeka nalazi na šestom mjestu prvenstvene tablice i da igra na malom simpatičnom stadionu koji može primiti oko 11.000 gledatelja.

Volpi, koji je već vlasnik nižerazrednog nogometnog kluba La Spezia, odbio je ponudu za kupnju španjolske Malorce i od Rijeke želi stvoriti klub koji će biti redoviti sudionik Europske lige, kao što Primorje igra značajnu ulogu u vaterpolskoj Euroligi, završava talijanski kolega, a prenosi portal www.mojarijeka.hr