DERBI BEZ POBJEDNIKA

Rijeka preživjela sve napade Hajduka

02.12.2012 u 20:55

Bionic
Reading

U velikom jadranskom derbiju odigranom u Splitu Hajduk i Rijeka odigrali su bez pobjednika 1:1. Ovim rezultatom gosti mogu biti zadovoljniji jer je Hajduk većim dijelom utakmice dominirao

Borba Hajduka i Rijeke na Poljudu za drugo mjesto, ali i prestiž na kraju nije donijela pobjednika. U 18. kolu MAXtv lige Hajduk i Rijeka odigrali su 1:1, što znači da su gosti kolo prije zimske stanke zasjeli na drugo mjesto.

Hajdukovi nogometaši mogu biti nezadovoljniji ovim remijem jer su od samog početka dominirali. Dapače, 'bijeli' su nošeni bučnom publikom goropadno od prve minute krenuli napadati riječki gol, tjerajući igrače trenera Scorije da se panično brane. Redali su 'bijeli' prilike, no niti jedna nije 'mirisala' na pogodak.

Nakon uvodnih 10 minuta pritiska od strane Hajduka, gosti iz Rijeke su se uspjeli izvući iz 'klinča'. Kako je vrijeme prolazilo igrači trenera Scorije su uspjeli nametnuti svoj ritam igre koji nikako nije odgovaralo.

I kad se činilo da u prvom dijelu neće biti pogodaka, Radošević je u sučevoj nadoknadi vremena skrivio prekršaj na nekih 20-tak metara od svog gola. Slobodan udarac fantastično je izveo Benko i šokirao solidno ispunjen Poljud.

No, u nastavku Hajduk je ekspresno izjednačio. I ovog puta gol je pao nakon prekida. Igrala se 51. minuta kada je s lijevog krila slobodan udarac izveo Andrijaševića, a Maglica je izbjegao zaleđe i leđima okrenut tjemenom skrenuo loptu u mrežu.

Nakon tog gola 'bijelih' gledali smo potpunu dominaciju Hajduka. Rijeka je bila primorana panično se braniti, nekoliko puta su igrači splitskog sastava opasno zaprijetili golu Rijeke, no ipak do promjene rezultata nije došlo. S druge strane, gosti su se orijentirali na protunapade, no oni su bili rijetki, a i u konačnici neprecizni.

U samoj završnici Hajduk je mogao doći i do pobjede, no odličan udarac Maglice glavom zaustavila je greda. Kraj utakmice obilježila je gužva i naguravanje igrača i jedne i druge momčadi, a crveni karton dobio je kapetan Rijeke Knežević te napadač Hajduka Maglica.